Uvala Stončica na otoku Visu u Dalmaciji

<
<
>
>

 

Dobrodošli u uvalu Stončica!


Otok Vis svojim geografskim položajem pripada srednjodalmatinskoj skupini otoka. Otok je udaljen 45km od dalmatinskog kopna, te 18km od najbližeg mjesta na otoku Hvaru od kojeg ga dijeli široki Viški kanal. Površine je 90km2 i na njemu živi otprilike 4000 stanovnika. Otok Vis broji dva veća grada, Vis i Komižu, te mnoštvo manjih sela i zaselaka.

 

Otok Vis je Svjetska organizacija za zaštitu okoliša uvrstila među deset najbolje očuvanih otoka Sredozemlja zbog svoje netaknute prirode i brojnih uvala.

Uvala Stončica nalazi se na istočnoj strani otoka Visa, tri nautičke milje istočno od viške luke.

Uvala Stončica broji nekih desetak kuća, a do samog mjesta vodi nedavno izgrađena cesta iz grada Visa preko Kuta do iznad uvale, odakle se pješačka staza spušta do kuća i plaže.

Uvalu Stončica krasi prekrasna plaža okružena gustom mediteranskom vegetacijom te s kristalno čistim morem. Plaža se razlikuje od većine ostalih plaža na otoku Visu, a općenito i na Jadranu po tome što je to pješčana uvala. Podmorje je izuzetno blagog pada što čini da ste i nakon 30m udaljenosti od obale u moru tek do pasa. Ovakve prilike idealne su za djecu te za neplivače kojima bi velike dubine mogle predstavljati problem.

Uvala Stončica je ljupka, blaga i diskretna uvala. Ona je pravi mali relaksirajući resort koji neodoljivo podsjeća na bezvremenske i bezbrižne opuštajuće ljetne oaze. U uvali se nalaze rijetki primjerci tamarisa, a uz samo more njena obala je uokvirena visokom trskom.

Na plaži se nalazi restoran koji u predivnom ambijentu nudi vrhunske gastronomske specijalitete i veliki izbor osvježavajućih napitaka i kvalitetnog domaćeg vina. Tu je i igralište za odbojku na pijesku koje će razveseliti sve pobornike aktivnijeg ljetnog odmora. Nedaleko plaže postoji prostor koji može poslužiti kao parking.

Dvadesetak minuta hoda od uvale, na sjeveroistočnom rtu se nalazi svjetionik Stončica izgrađen u obliku osmerokutne kamene građevine ukupne površine 320m2. Svjetionik je izgrađen 1865. godine, a u njegovom sklopu se nalaze skladište, motornica, pristanište, istezalište i spremište za čamac svjetioničara.Uvala Stončica je savršeno odredište za sve ljubitelje mirnog odmora i prekrasne prirode. Ukoliko tražite sigurnu luku, daleko od gradske buke, prometa i užurbanog načina života, dođite u uvalu Stončica te doživite svoj prvi pravi odmor!

 

 

 

 

 

Najljepše luksuzne vile Hrvatske za Vas ...

 

 

 

Rezervacija
Orgon doo © 2017